jueves, 24 de noviembre de 2016

Bona Vesprada blogueres i bloguers !


Hui anem a comentar junt a l'anterior entrada de la meua companya, el:


Día Internacional de la Eliminació de la Violència contra la dona.


«La violencia contra las mujeres y las niñas es una violación de los derechos humanos, una pandemia de salud pública y un grave obstáculo para el desarrollo sostenible. […] Sale muy cara a las familias, las comunidades y las economías. […] El mundo no se puede permitir pagar ese precio». — Ban Ki-moon, Secretario General de la ONU


Resultado de imagen de dia internacional de la eliminacion de la violenci contra la mujer


Una vegada ja sabem com es diu aquest dia, haurem de preguntar-nos el per què, i ací van alguns arguments:



¿Per què aquest Día internacional?

Degut a que:
  • La violència contra la dona és una violació dels drets humans
  • La violència contra la dóna és consecuència de la discriminació que pateix, tant en lleis como en la pràctica, i la persistència de desigualtats per raó de gènere
  • La violència contra la dona afecta i no permet l'avanç en moltes árees, incloent la erradicació de la pobrea, la lluita contra el VIH/SIDA i la pau i la seguretat.
  • La violència contra les dones i les xiquetes se poden evitar. La prevenció és posible i esencial
  • La violència contra la dona segueix sent una pandemia global. Hasta un 70% de les dones ha patit violència en la seva vida.

Una de les principals dificultats per a previndre i posar fí a la violència contra les dones i les xiquetes en tot el món és la marcada insuficiència de fondos que determina que els recursos per a aquest tipus de iniciatives siguen majoritàriament escases. Existeixen altres projectes molt prometedors com els de "Objetivos de Desarrollo Sostenible", que incloen l'objetciu especific de posar fí a la violència contra les dones i xiquetes; no obstant, requereixen un financiament suficient per a produir canvis concrets i significatius en la vida d'aquestes dones i xiquetes.
Des del 25 de novembre al 10 de decembre, Día dels Drets Humans, la campanya "16 días de activismo contra la violencia de género" té com a finalitat, sensibilitzar i movilitzar al públic de tot el món per a aconseguir un canvi. Aquest any la campanya del Secretari General "ÚNETE para poner fin a la violencia contra la Mujer" convida a «pintar el mundo de naranja», utilitzant així el color elegit per aquesta campanya com a símbol d'un futur més brillant i sense cap violència.

Font: http://www.un.org/es/events/endviolenceday/

És per tots aquests motius que us convidem a cel·lebrar aquest dia i participar en el canvi que volem que es faça realitat per a nosaltres, per al nostre futur, ja que més val un futur en pau i tranquilitat, que en violència i caos.

Resultado de imagen de viñeta violencia de genero


No hay comentarios:

Publicar un comentario